Lina: Slutprov i skolan.




 

 


Johanna: Härligt med helg

Godmorgon mina solstrålar!

Känns som om allt har gått i ett rasande tempo den senaste tiden, så nu var det ett tag sedan jag skrev. Har hunnit avsluta min praktik på ambulansen, skrivit tenta, påbörjat en ny termin och kurs, samt gått ut på en ny praktik. Och dom ni vet hade jag ju väldigt blandade känslor inför den här praktikplatsen.. Men vet ni vad? Första veckan har faktiskt gått över förväntan bra! Det har liksom inte riktigt funnits tid att tänka eller känns efter. Och det självständiga arbetet hjälper en inte bara att hålla fokus, utan det ger också ett grymt bra kvitto på vad man faktiskt har lärt sig under de här åren. Att man har lärt sig, hur mkt man har lärt sig. Skön känsla :)

Sen så har jag ju faktiskt hunnit med lite annat också.. Stefans examensfirande som var helt galet (&) kul ,som vanligt när det bjuds till fest på Klippan! Ja förstår inte hur vi bär oss åt, men hemgång före 06:30 verkar vara en omöjlighet? ;) Och så har jag varit hemma på middag i Järfälla, myst med prinsen, saknat Ida!, pratat i telefon med Ida!, varit och simmat med Fia (♥ oss 19 år ♥), varit i stallet och haft hästabstinens samt fotat och filmat några snygga ekipage ;) .. bilder och filmer som jag btw tänka lägga upp här på bloggen så snart min älskade handy man här hemma förmår sig att föra över allt till datorn (nej, jag vet inte hur man gör... så tack älskling ♥).

Nu väntar jag på att Sofie ska ringa upp, så ska vi snart mötas upp för en vända på stan. Fia kommer också! Känns som om detta kommer blir en helgrym dag!!! Puss


Lina

Inte för ens nu märker jag hur tuff hösten varit. De känns som att jag andas ut helt plötsligt. Hur jag kan och vill hitta vardagen igen. Har tid med de jag vill. Hinner tänka. Är inte på väg nånstans hela tiden. Har inte saker att bära. Har haft för mycket tankar i huvudet senast. Blir helt matt. Men de känns mycket bättre! Är påväg upp från dalen där jag stått och tramapat ett tag. Kanske beror de på träningen, vad vet jag? Träna och må bra måste vara de bästa som finns! 

Har världens finaste vänner med världens finaste stöd att luta sig emot!  

SOFIE: Jag bara undrar när

..ni säger att ni ska vara tråkiga i helgen, hur menar ni då, att man inte ens får träffa er eller mer att ni bara ska hålla er nyktra? JAG VILL åtminstone SES! :)<3


Något av det bästa som finns är ju verkligen att prata, i massor, att "ventilera sig" liksom! Jag o Bella har nämligen suttit hela eftermiddagen o bara pratat om typ jobb, utbildning, livet allt sånt ni vet, och nu känner jag mig tamejfan 5 kilo lättare, SKÖNT!

Hepp hepp, då vare dags o käka lite god mat, klä på sig alldeles för mycket kläder o ge sig av till stallet, igen.. Vi ses vi som ses! Glöm nu inte o svara på frågan överst gullisar:)

Sara: En bra dag!

Har precis kommit hem från salongen där Lina färgade mitt hår :) Det behövdes verkligen! Utväxten var väl på sisådär en centimeter, så när jag hade bena så var det typ två cm blont i botten! Fint? Nej ;) Men nu är jag mörk igen som från början och jag är jättenöjd!!

Ikväll blire ridning, ska bli jättekul! Får se vem jag får rida, tror att jag redan vet ;) Men allt kan hända!! Juste måste ta in kläderna från balkongen, annars blire kallt! 

                                              
                                   scones (inte mina dock)             Östertorps P1 "Smulan"

Juste! Bakade scones för första gången till Simon och míg imorse... Jag trodde på riktigt att jag hade skapat klister! Alltså, det fastnade bara på händerna och när jag skulle platta ut sconsen på plåten så den fast mellan min hand och smörpappret!! Fick vekligen stå där och kämpa för att inte fastna! Var lite orolig där ett tag typ att det skulle börja brinna i ugnen eller liknande, men resultatet blev riktigt gott :)


SOFIE: VVP

Japp, idag är det onsdag, vilket innebär att det är VVP(veckans vänd punkt) Snart ere alltså helg igen!
Är precis hemkommen från jobbet och ska alldeles snart ta ett bad o njuta av att inte behöva gå ute i denna snöstorm!


Ikväll blire bio med mina kära parents för att kolla in sista delen av denna grymma trio! Satan vilket sug jag har fått för bio för tillfället, visserligen är det många bra filmer som har gått nu, men januari lär nog bli min biomånad detta år. 




Juste igår på träningen fick jag kommentaren att jag är ett riktigt instruktörsämne, och om jag var intresserad av att bli tränare på SATS! Hur kul o spännande låter inte det?! ;D


ps. Lina jag har också världens bästa vänner! :)

FIA: En hyllning till Ida!

Jag tycker att vi höjer glaset (i mitt fall lite fisljummet kaffe) och skickar en tanke till Ida. Hoppas du har det jättebra!

       
        
       
     
   

Saknar dig Idiloou...


Lina

Sa jag föresten att jag och Jocke va på cosmonova i söndags? De va vi iaf. Jocke fick för sig på lördagskväll en att vi skulle till cosmonova på söndagen och så blev de! Eftersom han inte vill kolla 3D töntig som han är, blev de en film Deep sea utan 3D. Cosmonova är sjukt coolt måste jag säga! De är synd att de bara visas typ fakta filmer och inga vanliga filmer. Filmen vi såg handlade om ecohjulet längst ner på botten. Vad coralreven gjorde och hur alla fiskar behövde varandra. Visste ni att de finns fredszoner nere i vattnet. Där alla fiskar är vänner. Alla är till nytta av varandra. Små fiskarna käkar på dom störe så dom ska kunna simma fortare. Men de sjukaste va att 7 dagar efter fullmåne varje år i augusti precis samtidigt, släppte coralreven ut små ägg. Tänk dig alla coralrev samtigt. En varelse utan hjärna eller känsel. Sjukt, men de är de som gör våran jord helt grymt fantastisk.


En liten upplysning sådär en onsdgas förmiddag. HAHA. Står i k:fem, brist på annat du vet =)

Ps. Jag har världens bästa vänner! Ds.

Lina

Är de normalt att vakna vid 5-6 tiden på morgonen av att nån smäller raketer?
De va en jävla massa raketer, gröna va dom också. Såg dom från utanför mitt fönster.

Allvarligt klockan 5 på morgonen?


FIA: Ärligt...

... vem hällde sprit i yoghurten?! Tur att jag lukta innan jag drack :S Hahahaha

Lina.

De är tisdag. De är dan efter löning. Fick bajs lön. Så blir en lugn månad. Vin på hemma plan alltså!

Skulle göra så mycket nytta på min lediga dag idag. Men eftersom jag åkte till jocke vid 10 tiden igår för att han också va ledig idag blev de ju att man sov hela morgonen. Då jag igentligen hade tänkt att träna och städa min gaderob. Städa gaderoben har jag gjort. Och varit hos lärkaren. Läkaren konstaterade att jag har böjvekseksem för vuxna som heter nått häftigt jag inte minns. I ansiktet va de bara mest synd att jag hade tyckte han. Och fingret är skickat vidare. HAHA. Fått en remis till en hudläkare specialist på eksem vid mitt arbete tydligen. Fick en fin salva till fejjan iaf. Drog till apoteket för att hämta den fina salvan. Tog ut nya p-piller när jag ändå va där. Ja när hon packat ihop påsen säger hon
- " Då får du betala 590 kr i kassan". 500 jävla 90 spänn! Då kostar alltså min salva 400 kr som endast var en start tub. Jag blev bitter åkte raka vägen hem. Käkade lunch och la mig på spikmattan och somnade.

Jo juste när jag smörjde på den här salvan för 400 kr så har jag blivit dubbelt så mycket rödare. Den skulle svida sa han. De har den inte gjort. Endast dragit igång blodcirkulationen så jag ser sjuk ut, ännu sjukare! Jaja, hoppas de blir bra! ska iväg till kfem och jobba ett skönt pass 17-20.15. Istället för en extra tjej. Hoppas ni har de bra girls! PUSS!

FIA: Heta som få!





Haha, oj vad man hade velat stå längst fram i biografen o tittat upp på alla med dessa käcka brillor på! ;)

Sara: Taggad!

Har precis kommit hem från teaterkursen och jag är sååå taggad till att söka in till skolan till höst-teminen!!! lalalalallaaa


Antagningarna inför HT 2010 på Teaterlinjen!

Auditiondatum:
-10 maj, 17 maj, 7 juni, 14 juni kl. 16.00

Vid audition får ni göra ett rörelseprov, spela upp två monologer på ca 3 minuter var samt bli intervjuad av juryn. Audition är på Calle Flygare Teaterskola, Västmannagatan 5, Stockholm.


FIA: Helgen som varit...

... har varit grym! Håller med Sara där :)

Började fredagen med att stressa hela förmiddagen förvisso för att sedan åka till Stadshuset o titta när Stefan tog examen.  Helt ok med typ 150-200 män (inte många tjejer alltså) i uniform ;) O framförallt när den finaste var min :P



Tjaa, man ska ju inte klaga ;D

Fredagskvällen sen var helt galen, hade stört kul! tack för att ni kom tjejer! Seriöst, vad händer när vi är i lägenheten egentligen?! Den sista personen lämnade vid halv 7 (!) Förstår inte hur vi lyckas underhålla oss själva i typ 8 timmar, det är ta mig fan en hel arbetsdag :P I vilket fall, jätteroligt verkligen! O sen våra uppträdanden som vi gjorde, haha, vad som det ifrån?! Vi sålde biljetter o sa att fakturan kommer senare.. Haha vi har lite cash o hämta in där sen eller va säger ni? ;) Har bilder från kvällen, ska lägga upp på facebook sen, kommer nog några här på bloggen oxå ska ni se :)

Lördagen gick ju åt till att vara seg i stort sett. Stefan mådde pyton. Jag var inte alls bakis ;) Bio på kvällen, blev yr av 3D och trodde typ att jag skulle spy. Slutade med att jag somnade efter en halvtimme-40 min o sov i resterande två timmar. Kul o betala 150 kr för att få sova offentligt ;) Haha!

I söndags (igår) så blev jag väckt av en polis (ha ha ha ;) ) som höll på o gjorde våfflor till mig, jättegott! Sen blev det promenad o fika på Djurgårn för att sedan äta söndagsmiddag med mamma, pappa o Daniel (Stefan oxå dåra). Jättegott men var väldigt trött så sen blev det tillbaka till stan för att däcka i soffan. En riktigt skön söndag blev det i alla fall!

Jaa, det var helgen det :)


Sara: Helgen

Jag har verkligen haft en askul helg! Fest på fredan, bio och liten utgång lördagen :) Tyvärr så dog kameran innan kvällen ens började i fredags så det blev inga bilder, men Fia har ju så det blir nog en liten uppdatering iaf! ;) Det som saknades var självklart Ida! Jag hoppas du har det jättebra där borta i Afrika, saknar dig!

Nu sitter jag här hemma och gör ingenting, asskönt! Ska väl läsa på lite på monologen så att jag verkligen kan den tills imorn :) Ska bli så kul, jag trivs verkligen!

Aja, nu blire nudlar för min del! Mamma är ju inte hemma så då får man taga vad man hava ;)

PUSS på eer!

ps. måste ha tappat ett färgglatt fodral igår med viktigheter i, så om det har kommit i någon av era väskor kan ni ju höra av er! Det var dom sista :( ds.


SOFIE: BIO!



Ikväll ere bio som gäller! Det passar verkligen perfekt en dag som denna, jag är stört sugen! 
Däremot bestämde vi aldrig hur vi skulle göra med middag, så vad känner alla för?


Måste också säga TACK för igår hurrni, ännu en trevlig kväll hos Stefans! Synd att man inte hade en bild nu från småtimmarna i soffan ;) 
Och juste, sorry Sara o Steiiar för att jag avbröt vår sista lilla strapats, kunde blivit en komisk scen men som vi däremot kanske fått ångra idag? ;P



 


Stella

Måste härma Sara o säga att jag också e hemma nu :) en helgrym kväll har det varit,  riktigt trevlig! sitter och äter en macka nu o ska snart gå och lägga mig! god natt mina hjärtegull och tack för en super(haha)lyckad kväll!



ps. två flaskor va på fest och den ena ramlade. varför? för att han var full : ) ds.

Sara

Då var man hemma, en liten rundtur är allrid kul! ;)

Sara: Om kvällen!

Har inte all info om kvällen, men kan säga det att ni är välkomna att föra hos mig ikväll, i vällingby :) Lina slutar vid kvartöver åtta ikväll, så jag tänkte att ni kan ju komma vid åtta halv nio! Efter detta har jag ingen aning om vad som sker, det får ni stå för ;) PUSS


Sara: Minns ni?



Det gör jag iaf ;) Delar av 2009!


Fia: En trevlig överraskning!

Var uppe i ganska god tid idag, dock jättetrött som vanligt, och sminkar mig i stort sett med stängda ögon. Blandat resultat om jag säger så ;) I vilket fall, fram med Ipoden, beger mig mot Kungsklippans hisshiss ned mot tunnelbanan. Vilka möter jag? Helt plötsligt kommer Sara o Lina gående där! Det blev ett snabbt hej, puss o kram, men vad glad jag blev! En sån där glad överraskning som kan vara avgörande för att hela dagen ska bli bra, börjar den bra så håller det ofta i sig :)

I em, efter jobbet, ska jag träffa Jojo. Längtar dit! :)

Tjing tjong långkalsong! Jag är glad idag! :D


Lina

Jag sitter och pluggar. Och härre gud vad jag inte kan plugga.
Känns sjukt att säga de, men jag vet inte hur man gör!
 
Läser och läser, skriver och tittar bilder. De blir som de blir helt enkelt imorgon.
Hoppas att mina frågor kommer, de jag kan! De mesta jag pluggar är årtalen. 20-tal = Rund ledsan ögonbryn, ljus bas och en liten rund mun. 30-tal = Greta Garbo. Smal röd mun, vaxade ögonbryn och målade ny på egen hand, runda. 40-tal = Röd "båt mun" lite bas. 50-tal = Marilyn Monroe osv. Kämpar på, kämpar på!

På fredag blir de examen och diplom =)

Sara: Kvällen

Väldigt kul kväll ikväll flickor! Sådär planerad och spontan på samma gång ;)
Bestämt vare att vi skulle in till stan för att äta o kolla bio, men vart viste vi inte. Slutade med att vi åt i Kungshallen och gick o spela bowling för att alla biobiljetter var slutsålda! Jättebra vart det och ett stort grattis till Johanna som vann VK's bowling-mästerskap (två VKare ej kunde medverka under denna tävling, får bli en annan gång)! Väldigt lagom kväll sådär när man ska upp och jobba imorn :)

GODNATT på ER!
ps. tyvärr blev det inga bilder ikväll, hade vart en rolig syn ;)


Sara

Lite bilder från Göteborg :)




Bättre sent än aldrig!


SOFIE: NEJ nu får det gärna bli vår o sommar!



Japp igår kastades julen ut o direkt så längtar man till sommaren! Allt känns så långtråkigt nu o jag vill bara göra en massa roliga saker men samtidigt när man väl kommer hem o går in i värmen så vill man bara stanna där. Uttråkad men samtidigt för bekväm för att ge sig iväg på saker, iallafall på vardagarna.. I januari har mina dagar sett i stort sett likadana ut; Upp tidigt o jobba, hem bada o småfixa o chilla, sen träning dusch middag tv sova... TUR att det finns helger!

Apropå det hur ser helgen ut för alla?
Jag o steiiar snacka lite om lördag, vad sägs om middag, bio o sen nåt glas nånstans?

PS IDA HAR UPPDATERAT PÅ SIN TANZANIABLOGG FÖR ER SOM VILL LÄSA! Hon verkar trivas som fisken i vattnet, men jag säger bara TIT! Hahaha.. OM hon kommer vara seg o bekväm av sig när hon kommer hem! ;)


Nepp nu ska jag försöka hitta på nå skoj eller åtminstone lite nytta? Sen blir det stallet lite senare, vi ses där gullisar?! :)

<3


nyår


Juste, helgen!

Va fan hände i lördags? Fick fråga mamma vilken tid jag kom hem. Tydligen kl 5. Vad hände?
Jag som skulle ta de lugnt (brukar låta så, jaja). Kom iaf inte upp ur sängen förens middagstid på söndagen. Hade fruktansvärt roligt har jag för mig. Blev de inte lite isig korvstroganoff i köket på kvällskvisten.
Jag och min korvstroganoff alltså, haha! Tack för en fin kväll iaf och grattis till stefan igen! Vi tar förövrigt examen samma dag, dock har han pluggat i två år och jag i 10 veckor, men de är en annan sak. HAHA!


Nedräkning i skolan!

Endast en vecka och 3 dagar kvar i skolan. Så skönt men ändå så tråkigt.
Alla dessa skratt, peruker, sjuka skämt kl 8 på morgonen, lärarna och alla sminningar!!

Idag va de egen trend. Jag fick sminka mig själv för att vi va ojämnt antal. Men de va otroligt skönt va klar kl 10. Så då passade jag på att ringa hudläkaren mm. Ska även jobba på bröllops mässan i slutet av januari. Skit kul! För övrigt hade vi 11 grader i vårat klassrum idag, folk sminkade med vantar på. Kul att Mika (ägaren) och våran andra lärare är i Thailand och skiter i hur kallt vi har de!

Har precis käkat korvstroganoff som jag gjort själv och gör lite onödiga sker nu innan jobbet börjar 13.30.

Tog en cool bild med mobilen idag. Eller kanske inte jätte cool. Men man ser kameran spegla sig i mitt öga.


Make over på Sara!

 


Lina uppdatering för fulla muggar!



Glögg och sminkkväll blev att bara Sofie fick se ut såhär!


FIA: Tisdag

Jaha, då var det tisdag och tillbaks på jobbet, allt som vanligt igen.

Vet ni, jag kanske har hittat en linje som jag vill plugga, är lite smått sugen på denna i alla fall. Grafiska projektledarprogrammet på Stockholms Universitet :) Sen kanske jag inte är den bästa på själva formgivnignsdelen men det är bara en liten del av utbildningen, o vem vet, jag kanske har värsta skillsen där som aldrig kommit fram bara ;)

Hoppas det är bra med er alla! Nu ska jag gå o äta lunch, huuuuuuungri :P

<3  



SOFIE: Tänkte bara säga..

GODNATT! (observera tiden..)

..och tack för en sjuk(t) rolig kväll igår! Har dock inga bilder men det är väl lika bra antar jag. Vi började med en mysig middag hemma hos Sara som sedan slutade i fullt ös hemma hos Stefan! ;) Jag tror faktiskt inte att jag är nykter än, vilket innebär att man lär få ännu en härlig bakisdag även imorn. 

Så mina kära vänner NU blire sängen för min del.. har ett antal missade sovtimmar att ta igen vill jag lova.


Ps. Jag känner verkligen att det här med att gå ut o dricka när man jobbar dagen efter är min(våran) grej! Jag menar varför vara bakis när man är ledig? Då förstör man ju sin lediga dag, då är det fan bättre o vara bakis när man jobbar o förstöra den dagen istället! Eller hur?


FIA: Ikväll...

... tänkte vi fira Stefan lite (fyller imorgon) genom att bjuda hit lite folk. Stefans kompisar kommer och så tänkte jag då kolla om ni ville komma? Tid o så finns väl inte, det är bara o komma på kvällskvisten där :)

Hoppas ni kan o vill, kan bli kul! O så får ni ju se vart jag håller till hela tiden ;)

puss <3

JOHANNA: Bara en sak

Är just hemkommen från ett galet dygn på ambulansen. Är trött, frusen, hungrig och har smink som sitter bra mkt längre ned än vad det ska, men just nu tänker jag inte fokusera på det. Har egentligen bara en sak som jag vill säga, innan jag stupar i säng... och det är att;

JAG KOMMER ATT SAKNA DIG, SKITBÄSTIS (skit för att du ska dra i tre månader, bäst för att du är fantastisk & underbar ändå :p)! Samtidigt önskar jag dig förstås all lycka och en jäkla medvind. Nya människor, nya upplevelser, ett nytt land och en ny kultur. Helt nya intryck, som säkert kommer att väcka blandade känslor. Som en liten reminder kan du väl bära detta med dig?

När du är glad, delar vi din glädje och skrattar med dig, även om det inte hörs. ALL THE TIME!

När du är ledsen
, gråt en skvätt men tänk sedan på glada stunder som tröstar t.ex. tanten som ville trycka i Busen 25kg knäckebröd den där gången då vi var ute och gick, eller att du åtminstonde inte har en auora som är fucked-up.

När du är arg
, var arg av rätt anledning och inte i onödan. Tänk på att alla andra är bajs, och att du är bäst!

När du är impulsivt förälskad
; think twice......

När du är osäker
; ta två djupa andetag och påminn dig själv om att du är tuff & modig och att du fixar det här galant. Den enda som tvivlar på dig, är du själv. Vi andra vet.

När du tror dig ha 711 nya sjukdomar
; har du fel. Punkt slut.

När du verkligen vill berätta något; Ring, när som, var som. Blir bara glad!!!!

När du längtar hem; tänk på den gråa vardagen, kyla, snöblask, stress och att behöva betala 690 spänn för ett jävla busskort när SL-trafiken ändå aldrig fungerar = du hinner blir kissnödig, upprörd och genomfrusen inom loppet av 2 minuter.

När du INTE längtar hem
; Dude, what's wrong with you...? TÄNK PÅ OSS SOM LÄNGTAR EFTER DIG, va fan!

När du känner dig ensam; är du inte det på riktigt. Du är med oss i hjärtat, i tankarna, och säkerligen som Molgan - vår hemliga kompis, efter några glas för mycket..

JAG ÄLSKAR DIG OCH LÄNGTAR REDAN TILLS DU KOMMER HEM IGEN!
HA DET NU FANTASTISKT OCH UNDERBART, BÄSTASTE IDELOO <3
(och sms:a när du kommer fram! och innan och efter och minst 2ggr i veckan!)


Sara: Gäsp...

IDA ÅKEEER IDAAAAAAG!!!! Väldigt blandade känslor där för mig... Tycker att det är as coolt att du gör det, är jätteglad för din skull! Men samtidigt så känns det vääldigt konstigt att du ska åka bort från mig/oss i tre heela månader! Vi som har varit tillsammans enda sen vi var typ mindre än 1år, (shitt ida, vi har 20års jubuleum nu ju!! hahah otroligt ;D) Som sagt tycker du är ball som gör deta, men kommer sakna dig som fan!


2004 - Café Eden

Nu till min häärliga dag!
Har ställt klockan konstant i fleeera dagar, kanske veckor! vet inte när jag sov ut senast (ja, jag vet att jag överdriver). Och det jobbigaste med att ställa den idag är för att jag måste gå upp för att hinna äta frukost för att hinna äta lunch innan jag går till jobbet!!! Plus då att jag måste hinna till systemet också innan jag börjar för att inhandla gott tills ikväll. Jag jobbar nämligen från 13-17 idag och då har jag bara en kort rast. Känns jävligt ovärt att gå upp pga mat, det är ju inte ens så att jag är hungrig så jag sitter här och pinar i mig mina 2 mackor o te. Aja ska sluta klaga nu :)

Nu till kvällens härligheter!
Stefan fyller år imorgon och därför ska han firas ikväll :) Jag har pratat med fia och vi kan komma dit om vi vill! Så, det som jag har tänkt var att vi kan sitta här hos mammi och föra och sedan drar vi oss mot stan till steffe :) Om ni vill så kan vi även äta här oxå, jag är ju som sagt ensam och det är ju alltid kul med sällskap ;)
Vi gör så att vi hörs av under dagen om detta!! 

Ida, I love you, du klarar detta galant hoppas du får det bäst♥!! Vi andra hörs sen :)
PUSS&KRAAM♥


SOFIE: Fredag hela dageen!

Åh helg ljuva helg!

Sitter här med träningsvärk i höftböjarn efter min o brors tur på längdskidor igår(han lurade såklart ut mig i halvmils spåret.. o för en nybörjare med inte så jätte bra teknik så blire saaatans jobbigt, rena träningspasset!), så ida nu kanske du stöter på fler personer med skidor påväg till rimi, HAHA! ;)

Hmm undrar vad ni har för er allihopa?..

Själv ska jag iallafall kila till träningen nu, o sen ser jag fram emot o träffa alla er? Eller alla som kan såklart:)
VI HÖRS snart och SES senare!

<3 


IDA: I think i found my peace.

Det är så märkligt hur något kan förändras så snabbt. Jag har hela veckan haft supermkt ångest för resan. Har brytit ihop i tårar sporadiskt och legat vaken om nätterna med hjärtat bankandes så hårt att man börjar undra hur det inte slagit sig ut ännu, och med svetten lackandes och tankar som går "Fan jag klarar det inte, jag är inte redo att åka. Jag kommer dö"

Ne det va inte riktigt så jag förväntade mig att tankegångarna skulle gå veckan innan the big journey som jag har längtat så mycket efter. För det har jag verkligen gjort, alla vet hur jag alltid velat åka iväg och min passion har ju alltid funnits runt Afika. Borde jag inte vara i världens härligaste kongruens?!

Linas arbetskamrat förklarade igår att det är "reptilhjärnan" som bråkar med mig, den som är rädd att lämna det trygga och nu uppmuntrar mig att fly från alla utmaningar. Jag säger bara en sak: Fuck u Reptis :)

Hur som helst känns allt lugnare nu och det finns ju en solklar förklaring till varför jag har mått dåligt: det har varit kefft mellan mig och pojken. Nonchalanta mornar, uteblivna sms och games om vem som kan vara mest otillgänglig känns som en rätt bra översättning på det vi har pysslat med på sistone. Men så messade han i alla fall igår kväll och undrade om jag  ville träffa honom så vi fick ses en sista gång och det var såklart det enda jag ville och har velat. Men tänkte absolut inte ta initiativet själv eftersom han var så puckad sist. Jag var redan i Skanstull (bio och middag med kusinens barn och sedan fika med jessica och Omid) och vi pratade i telefon tills han kom och mötte mig, tanken var att jag skulle åka hem till mig men att vi skulle hänga lite på perrongen först. Naturligtvis slutade det med att jag åkte med honom hem ändå. Kändes inte ett dugg bra först, känslostormarna bara virrade runt, han sa rätt ut att "jag höll på att bli kär i dig men höll tillbaka det, och om jag hade varit jättekär i dig nu hade jag väntat på dig. Men du är bäst Ida, hoppas du vet det" och jag låtsades som att det inte var som att få en kniv i magen. Jag svarade "Men om du inte har blivit kär i mig nu kommer du aldrig bli det heller" varpå han sa "Nej jag vet..."

Väl hemma hos honom var det lite knepig stämning. Jag ville inte komma nära för jag var ledsen och kände mig dum som ens åkt dit, men samtidigt ville jag bara krypa under hans hud och stanna där föralltid. Fan vad jag gillar honom. Tillslut började vi iallafall prata och efter mkt svammel fick jag ungefär fram:

"Men jag tycker om dig mer än vad du tycker om mig och om du ändå aldrig kommer bli kär i mig så förstår jag inte vad poängen är att jag är här. För mig har det alltid funnits mer än "kul" i det här och jag får panik när du uttryckér det så eftersom det inte är min bild av oss eller min självbild. Jag hoppar inte i säng med vem som helst. Förstår du?"

"Jaa.."

"Okej vad menade jag då?"

"nej jag vill lyssna på dig"


"Du har inte fattat nått"

Sedan låg vi typ bara apatiska och kramades, han ville att vi skulle sova med läpparna mot varndras. Ibland sa han ngt, jag i stil med "Fan" och han i stil med "Shit du ska åka från mig i 3 månader" Han undrade om jag va sur på honom, jag svarade nej, bara att timingen sög. Typ uppgiven vore ett bättre ord.

"Men du kommer ju aldrig bli kär i mig ändå har du ju sagt så"
"Va? Nej jag vet inte det Ida, ingen vet vad som händer när kommer tillbaka"

Slutade med att vi hade sex ändå, njöt av varje sekund och det har aldrig varit bättre.

Och sedan släppte ngt. Han sa att han hade förstått vad jag menade förrut, öppnade sig och skymtade jag vissa sårbarheter. We Were Close.

Där någonstans fick jag min peace. Det behövdes inte sägas så mkt mer. Han vill ha kontakt när jag kommer tillbaka. Det räcker. För just nu finns dert ju bara det alternativet eller att inte ses alls. Jag åker imorrn, det finns ingen tid innan resan kvar att fucka up. Fett tryggt haha. Och avslutet blev respektfullt, behöver inte tänka "coulda, woulda, shoulda". Its all cried out. och jag är så glad att vi sågs. Väggarna lixom föll, det blev så ärligt tilllsut. Ingen pallade leka svår. Kommer sakna honom jättemkt, verkligen jättemkt och jag tror det kan vara bra att få lite distans nu och tänka på varsitt håll. Det har rådit sådan kaos kring oss, men nu kanske "Ida och ***" Kan få bli lite mer avdramatiserat? För man vill inte ha en Romeo och Julia-historia, man vill ha enkelt och villkorslöst. Och det finns ju tämligen större potential för något sådant efter resan :)

SÅ NU ÖÄR DET TANZANIA FÖR HELA SLANTEN! HELA MORGONEN OCH DAGEN NU HAR JAG LÄNGTAT OCH VART POSITIVT PIRRIG I MAGEN, ME , LIKE!!"

Dessutom är Stig packad och klar :D:


Sedan har jag klippt mig :D, här är före och efter-bilderna:



 HAHAHA, skönt att man inte ser ngn skillnad men jag vatvungen å ta kort-hårs-fotot själv :P


Några ses jag med ikväll. Er andra tänker jag höras med :) Skittaggad nu, wi wi wiii!

pppzzz<3<3<3
                                                                                         

Sara: Min dag idag

Ätit frukost, duschat (tror att det stavas så) ska jobba kl 14-18. Sen får vi se hur det blir om man får rida eller ej! Så ena hälften, vi kanske ses ikväll! :D Andra hälften ses vi väl imorn ;)

(meningslöst och tråkigt inlägg? jag vet, men nått ska man ju skriva annars tar ida över mohaha)

PUSSPUSS på er!


JOHANNA: Igår och idag

Okej.. Igår var min allra första dag på ambulansen, och till min ära/chock/glädje/nervositet började praktiken med en riktig rivstart. Vår första körning var ett prio 1-larm (blåljus), följt av ett till, och så fyra prio 2:or på det. Infarkter, benbrott, tilltagande förvirring, intox, skyhög feber och bråttom bråttom hela tiden. Vi var ute med bilen från 9:30 - 21:30, med en paus på stationen på 15 min vid halv tre. Hann trycka en foccacia i baksätet vid två-tiden och det var det! Ingen mer mat. 

När jag vid 22-tiden satt på pendeltåget hem var jag så trött (och då hade jag ändå hunnit nicka till i bilen x antal ggr... mellan akuten och nästa hämtpunkt, inte när patienterna vad med :p) och matt och hungrig att jag inte visste vad jag skulle göra av mig själv. Ni vet sådär så att man nästan vill gråta? Samtidigt så var jag så upprymd och förundrad och liksom stolt över att ha fått vara en del av räddningsarbetet. Kände mig viktig i mina ambulanskläder (det är ju ingen annan som vet att man är en vilsen student som helst av allt vill blunda och be till gud att allting snälla snälla ska ordna sig ;)). Längtar sjukligt mkt till nästa pass på fredag... och då kör jag på 24 timmar i sträck! Så.. passa er om ni ska ut å stöka då, tjejer! Vill inte behöva plocka upp er i vimlet (vinglet...) :P

Idag sov jag välbehövligen till kl. 11, steg upp, åt frukost och tittade i två timmar på Nord och Syd (en tv-serie om amerikanska inbördeskriget... dö inte). Därefter knatade jag och prinsen till gymet för att peppa varandra till max. Skönt. Efter dusch och lite fix mötte jag upp älskade bästa Ida för middag, mys och avskeds-kram-quality-time. Känns helst knäppt att du ska åka ifrån mig i tre månader!!! Kommer sakna ihjäl mig efter dig :( Hade hur som helst himla trevligt, som alltid med Ideloo i sällskapet, och efter en pizza, äppelpaj och en stor latte behöver man väl inte heller oroa sig för att ha blivit alltför svarvad efter dagens träningspass.... Puh! :O Nu ska jag krypa i säng och drömma om något fint (natten till idag drömde jag att prinsen gav mig en jättefin häst som hette Cappucino! Hästen hade en stulit från en ridskola i Huddinge... tänka sig. Märkligt det där med drömmar :D)

Godnatt mina hjärtegull. Sov gott <3


Lina

Som ni alla vet så är ju min mormor sjuk. Och nu alldeles nyss ringde morfar och sa hon ska iväg nu igen, kan vi testa med att Lina pratar med henne? Jag får telefonen.

-Hej mormor!
-Hej lille vän.
-Hur är de med dig?
-Inge bra!!!!!
-Varför är de inge bra?
-Nej där är inte de. Morfar låter mig inte åka!!!!!!!!
-Vart ska du åka nånstans då?
-Jag ska hem till Kerstin och gulli (hennes systrar i huddiksvall)
- Du bor ju i vällingby och dom bor jätte långt här ifrån. Du vet de är ju jätte långt till huddiksvall, flera mil.
-Ja men här tänker jag inte stanna.
-Varför inte?
-Vill till kerstin och gulli.
- Men du får ringa dom, de får du göra istället!!
-Ja får väl göra de!!
-Hej hej ha de bra
-hej!

Pratar med morfar igen.

- Tack för hjälpen Lina.
- De är lugnt, mummlar hon i bakrunden nu eller?
- Ja hon är skit sur på mig.

Jisses. Mormor som aldrig varit bitter har blivit bitter x1000. Ska förbi där ikväll och se hur dom har de.

SOFIE: Helg snart?

Helt slut, och veckan har precis börjat.. 
Dessutom går jag o tänker på nästa gång som jag är ledig mer än en dag på rad, vilket är i sommar, alltså om SEX MÅNADER! OJ vad motiverande.


Juste, ni känner ju igen min vanliga tur som jag ofta nämner. Här ska ni få höra ett fint exempel. Igår så var jag iväg o köpte nya skor för att ha på jobbet, testade de idag och de var toppen! MEN vad tror ni vi fick av jobbet strax efter lunch idag? Ah just precis, vad om inte ett par nya skor.. 



 


Lina

Ja nytt år. Hade en underbar nyårskväll, dagen efter va mindre rolig! Livet förändras på 2 sekunder...

Har börjat med en reningskur av kroppen nu. Rensa ur kroppen på massa skit. Dricker massa vatten med nån örtgrej i. Käkar bara frukt och grönt. Ska föröska göra de hela veckan, nu jävlar.

Igår kväll kom Madde och brorsan förbi. Spelade kort halva natten och drack vin. Myspys. Kul spel för övrigt. Dom hade lärt sig nått nytt under nyårshelgen i dalarna.Så de blir de nån kväll! 

Idag är jag ledig. Hemma med mamma. Vad hittar man på en dag som denna? Iofs ska vi försöka ta oss till gymmet innan middagen. Mamma får egentligen inte träna och ja har inte tränat på 2 månader, så de blir nog lugnt. Kvällen spenderar jag hos jocke.

Kort, bittert och intensivt. Puss!


Sara: Flytt

Japp, dags igen då för den månliga (hittade på ist för den årliga) flytten som sker varje månad. Denna gång bär det av till...  Mammsen, igen! :) Gud vad tiden går fort alltså, heelt sjukt! En hel månad har travat förbi...

Jättemysigt igår Ida, bra initiativ! Kommer sakna dig såå mycket ♥

P.S. Tror inte att det vart en enda OK bild igår alltså ;) haha love us!

IDA

SES PÅ FRIDAYS IKV LADIES :) <3<3

IDA: 2010, The year when im gonna become a person that knows better!

Tänk vad ballt, vi lever på 10-talet :D Sist någon gjorde det var det 1910, och det känns så länge sen! Kan bli såhär ibland att jag sitter å tänker på tid, ni vet vrider och vänder på ämnet i olika perspektiv och blir lika fascinerad varenda gång. Ibland tycks den gå så långsamt och ibland såfort. Undra hur folk firade in 10-talet förra gången... tror ni de ens tänkte på oss i framtiden? Och ifall de gjorde det lär de ju bara sagt "aa nästa gång det blir ett 10-tal är det ett nytt millenium, men det är sååå låång tid dit". Hundra år är ju hundra år men plötsligt har tiden förflutit ändå. Tiden kommer alltid ikapp och springer ifrån, snacka om miss independent :) Hade de fyrverkerier, rökte de ur munstycken? och ännu coolare. Min farfar levde, han var 3 år. Undra vad hans familj gjorde? De bodde i Bollsta som ligger på västkusten så det blev ingen vild fest i stan iallafall. Hur festade man förra 10-talet? Haha okej nu ska jag sluta va mongo, men såhär går tankebanorna idag iaf, första dagen på det nya året. Kommer vi få barn det här deceniummet? I såfall kanske deras barnbarn föds 2089, precis 100 år efter vissa av oss.. Och då har plötsligt ännu ett århundrade gåt.. fascienerande indeeed! :D Ska lätt börja skriva dagbok så släkt i framtiden kan kika tillbaka på hur we did it VK Style ;)


Tack för igår förresten alla fina, blev tillslut superroligt och mysigt :) Nu gör vi 2010 till ett bra år, och vad vore inte en bättre start än att åka till Tanzania i 3 månader :) Kollade nyss på Blood diamond, ÄLSKAR den filmen den är så STARK! Blev extremt inspirerad till att åka til Africa och volontärarbeta. Visserligen kan man inte jämföra Tanzania och Sierra Leone under inbördeskriget, men känslan att man gör ngt och bidrar med bäckar små känns väldigt bra =) Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Nu ska jag fortsätta ha en magnifik bakisdag! Dagens mål är att hålla hjärnan så ockuperad som möjligt så jag kan sortera ut pojken från mitt huvud i största möjliga utsträckning! Därför lutar det åt film film och återigen film tills jag däckar!

Imorrn blir det drinks på Friday's, MYS, kom mellan 20.00 och 21.00 så blir det askals!

Och ladies, tänkte på det igår. Jag älskar verkligen er, finns inga som känner mig så väl och vår vänskap är så himlans unik och fin. Vi har verkligen gått igenom tonårens svåra år hand i hans, och nu är vi vuxna tillsammans :) Pratade med Sara om det igår, och jag tvivlar inte på att vi kommer vara såhär nära vänner tills vi sitter som gamla russin och stickar! Och vill inte ha det på några andra sätt. Finns inga som får mig att må såbra!
Så jag kommer sakna er helvetesmkt när jag är ute på min strapats i underbara Africa..

Ska citera Charlotte i SATC:

"Don't laugh at me now, but maybe we could be eachothers soulmates and then we could let men be just this great nice guys to have fun with" =) Me like!

pppzzz<3<3<3<3<3

 

FIA: Nytt år, nya möjligheter!

Gott nytt år allesammans! 2010. Ganska coolt faktiskt!

Tack för igår, var väldans roligt :) Lite synd att man behövde dra bara, hade vart fint o krama om o pussa er alla vid tolvslaget!

Själv så begav jag, Stefan o Stella oss till Joppes (Stefans vän) lägenhet på söder för att sedan gå till Skanstullsbron för att kolla på fyrverkerierna, skitcoolt! Men det var ovanligt lite fyrverkerier tycker jag överlag, men många saker ser man ju annorlunda på nu när man fått några fler år på nacken.. Ta bara filmen Bambi till exempel :S Drog i alla fall vidare till en Patrik på Karlavägen, trevlig där med! Sjukt stor lägenhet men man fick vara vääldigt försiktig med glasen man drack ur. Gjorde mig lite nervös med tanke på att min kropp verkade leva sitt egna liv den kvällen o välte det ena efter det andra... Juste, o så dök fröken Franken upp sen oxå :) Sen blev det dags att ta en taxi till Stefan o sussa kudde. 

Hade ni trevligt flickor? Något skvaller efter vi stack? ;) 

Ne, nu ska jag snart äta våfflor, Stefan är nere o köper ingredienser. Perfekt när man e lite småbakis så där :D

Puss o kram <3

 

RSS 2.0