Lina

Andra omgången av brödbakning pågår här hemma!
Under tiden tittar jag på fårngarna på fortet! Idag är de Föräldrarna mot Barnen. Vilket jävla skämt. Varför ska en 13 åring in i cellerna på fångarna på fortet! Sitter och små ler för mig själv åt detta lite små töntiga program. Ett program som gått tidigare och så ska man försöka på nytt, de är ingen hitt!

För övrigt så börjar tv serigen dom spelade in i kfem den 22 septermber 21.30 i 4an.



IDA

Täppta näsor, snor och hosta åt alla!

Förlylda kyssar
//
IDELOOOOOO

Lina

Härlig helg måste jag säga!
Mycket trevligt hos Steir i fredags. Jobbigt att gå upp att jobba dan efter men funkade rätt bra ändå =)  
Är väldigt sliten idag efter att ha knappt sovit 2 timmar inatt. Kräftskiva i Norrtälje. 

Apropå att de är söndag idag och måndag imorgon så har jag redan tänkt en tanke om nästa helg! Om inget annat kommer upp vill säga. Lördag typ förmiddag packar vi en bil/flera bilar och åker ut till landet. Bara är, äter god mat, dricker vin bara för att de är gott, käkar ost och plockar svamp(om de nu finns nån), kollar film eller så. Blev bara så sugen på de idag! Hojjta om man vill med eller om de va en opassande ide =)

Nu ska jag sova, ladda för e ny vecka, nya tag! puss hjärtisar!

Sara -

Bara 6 000 kr kvar tills nästa års betalning! :D Sattsar på att få ihop detta på 2 månader!

Vadå kärlek!!


Så söt! Zebra korsad med en Åsna!


Fia: En tung dag..

jaha.. o så har sista dagen på jobbet varit. Inte så lite vemodigt det här. Lämna ifrån sig nyckeln, städa bort mina saker från skrivbordet, säga hej då.. Visst, det är ju inte så att jag aldrig kommer att se dom här människorna igen, herregud vi åker ju till Spanien om en vecka. Men ändå, jag har nu officiellt slutat på mitt jobb. Där jag hängt både dag o natt i två hela år. Nu är det slut... Usch, inte alls nöjd just nu. Rätt så ledsen faktiskt.

stella - kräftskiva?

Hej mina fina vänner!
Nu är vardagen igång med allt som hör till och lägenheten kommer helt plötsligt lite efter. Igår kväll försökte jag iaf skruva ihop TV-bänken och hyllan som påbörjades så fint i lördags natt ;) Den är nästan klar, men lådan blev helt sne, så hyllan över går inte ner o ja, ni förstår ju! Och idag kom mitt nya kylskåp också :)
Mamma och pappa va hemma i helgen och så ringde mamma till mig och sa lite i förbifarten att de hade städat så nu kan jag ha fest ;) Så jag tänkte ta vara på hennes svaga ögonblick :) nejdå, men vad har ni planerat till fredag?  Tänkte om vi skulle styra kräftskiva? Skulle vara SÅ ROLIGT om vi kunde träffas allihopa, det var på tok för länge sen!!
Ta hand om er så hörs vi <3

Johanna: Piteå <3


Den här låten får mig att vilja göra typ allt, igenigenigen!



Johanna: Som gott och blandat med bara lakrits kvar

Jag känner väldigt blandade känslor inför bloggen just nu. Mest för att jag känner mig så jäkla dålig som aldrig skriver, det har ju hänt massvis sen sist? Men nu är det ju höst snart = skolstart, rutiner, minskat alkoholintag (förmodligen), så det kanske bli lite ordning och reda på taket igen, ändå.

Till dess tänkte jag lista några bra och dåliga saker..

BRA SAKER (i samma ordning som de dyker upp i huvudet):
* Helgen var jättemysig!! Vad lycklig man är som har världens bästa vänner ♥
* Imorgon ska jag luncha med Sara & Sofie! :D
* Ridningen har börjat ♥
   (och vi har blivit en egen grupp igen, precis som förr i tiden:))
* Alla kommande söndagsbruncher med er fina!!!
* Prinsen, förstås! ♥
* Att det är så fint att promenera häromkring
* Solen som skiner
* Att Simon har gett sig tillkänna som en av våra bloggläsare (vilka är ni andra!?)


DÅLIGA SAKER (i samma ordning som de dyker upp i huvudet):
* KI:s framförhållning... (fler ord överflödiga)
* Att min lön kommer vara så gott som slut redan den 27:e,
   för allt jag måste betala..
* När folk inte svarar i telefon under telefontid
* Semester när alla andra jobbar
* KI - igen
* Lönen som kommer ta slut på en gång
* KI...
* Lönen...
* Att inte kunna sluta älta dåliga saker.

Nu tänkte jag äta mellis! Hoppas att ni har det bra på jobbet, min hjärtan! Puss ♥


Sara - Underbart!

Så jäkla mysig helg det har varit! :)

Fredagen blev väldigt mysig med mat vin och en massa tjej snack med Sofie Ida Fia och Johanna. Mer tjejmys oftare tack, behövs verkligen mer kvalitets kvällar!

Lördagen började med spelning på Kanaan. Akustiskt blev det med Sebastian Christoffer och Simon, vekligen mys men väldigt ovant att se dom på scen och spela covers! :o Jag och Nicole vart jättehungriga så det blev sushi-lunch i bromma med hela gänget :)
Kvällen spenderades på balkongen med bästaste Simon och en flaska vin ♥


Simon Christoffer och Sebastian sommaren 2009

Och i dag, då har det varit barnkalas hemma hos Hampus mormor och morfar! Massa tårta bullar kakor te och saft blev det! Barnskrik och skratt. Riktigt mysigt att vara på barnkalas!! :D
Sen raka vägen hem för att diska disk för en hel vecka :/ Därefter blev det sushi i Vällingehus med Ida Sofie och Johanna. Väldans trevligt och ett mycket bra avslut på denna jättemysiga helg! Mer sånna här helger vill jag ha med en massa kvalitetstid!

Ska städa lite i mitt rum sen blire att åka och hämta mamma på arlanda.. Tack för en mycket mycket bra helg! ♥

Världens finaste! Grattis på 1års dagen =)


IDA

Mmmm.... Regn, choklad och musiq soulchild!<3

Det är så skumt hur seg man blir såfort man stannar upp och andas efter en fullspäckad vecka. Bara att sätta sig in allt nytt, lära sig in i verksamheten och springa på olika utbildningar i allt från Intensiuv beteende träning/Tillämpad beteende analys till datorprogram, tar på krafterna indeed. Sedan ska man utöver det jobba tillsammans med barnen. Fats det är riktigt riktigt riiiktigt roligt!! Mamma var så chockad i veckan när hon insåg att jag faktiskt inte jobbade på ett vanligt dagis och jag förklarade verksamheten

"Men Ida, ditt jobb är ju ADIKVAT" hehe. Shit nu känd ejag att jag älskar henne massa :)

För att inte tala om min pappa. Vet inte om ni har läst min fbstatus, men han kom glatt inhoppandes till mig idag och stoltserade med hur han lyckats reklammera 4.36 kronor som han kämpat för att få tillbaka sedan i april. Jag menar, dt är inte ett dugg onstigt att jag skiter i småpengar, inte spar några lönespecifikationer eller kvitton, IM FUCKIN SCARRED 4 LIFE =P Haha men naturligtvis måste jag ju bara digga min awesoma farsa bara för att han går all in och bara är ett prima orginal, just being papi <3

Nu blev det massa smör här.

Men på sistone har jag fakstit börjat skämmas lite över hur mkt man tar sina föräldrar för givna. Ska nog laga middag till dem imorrn kanske, det kan bli trevligt! Mitt wake-up-call var när jag satt och pratade med min arbetskamrat Johanna på Millesgården då vi hade personalfest i torsdags. Hon sa:

"MEN IDA, skäms du inte att du inte ens ger de 1000 kronor varje månad för principskäl?! Du kommer ju ha jättebra inkomst nu också, jag flyttad eut till vår garagelägenhet när jag var sexton oxh fick klara mig själv"

Hmm.. Hade sådär mkt och komma med. Så därflr jag kompletterar med kärlek. Och middag ;P

Så får vi se om en viss mr hör av sig och vill ses lite senare idag det var densamme som fick min uppmärksamhet igårkväll. Men har absolut ingen aning om vad jag vill. Att sitta här med musik och ännu mer choklad låter näöstan för bra för att vara sant!

ppeeeaaace ouuut<3

Och vill ta av mig hatten för Bejjan som vid 2 tiden messar mig på lite halvslirig svenska och föreslå Labbet, haha! hade jag inte varit jättetrött, på rätt kasst jumör och redan sovit hade jag kommit PRONTO!


Soffi!

Tack för en supermysig o trevlig kväll här igår! :)

Nu är jag sugen på o se er alla igen, vet ju att några inte kan men ni andra? Någon som känner för o hitta på något? Det gör iallafall jag, hör av er om ni vill ses, jag är öppen för allt! :)

<3


Sara - Lyckorus

Jag är så lycklig för att jag och min älskade älsklings älskling är tillsammans!

"man vet inte vad man har förrän man förlorar det"



Jag älskar dig Simon...


Sara

Ligger i sängen och drar mig för att gå upp.. Men det är väl kanske dags! Jobbar 12-20 idag, så jobbigt att stänga alltså. Då spelar det ingen roll om man börjar 10 eller 12, känns ändå som att man är där lika länge.. :( Hoppas dagen går fort, känner mig lite krasslig och längtar bara tills jag kommer hem ikväll! Ska sluta klaga på allt nu, man ska inte negga!

Så här ser jag iaf ut i håret nu! :) Jättenöjd, endast utväxten som är kvar att fixa :)



Hoppas ni får en bra dag alla sammans! PussPuss

Jojo, denna låt är till dig, för att du visat mig den. Sjukt bra!!!


Lina

Vad gör alla en dag som denna? denna tid punkt?

jag har precis bakat hälsobröd, vette fan om de blev så bra.


Lina

Inte fan finns mitt namn med i kalendern..
Jag får aldrig ha namnsdag!
Men däremot finns Brynolf med och han hade namnsdag igår.
BRYNOLF, vem fan heter de?? Vad är de för namn??


Sara - Nöjd

Då var det mörka håret borta! Bild kommer imorn :) Tack Lina för ett superbra jobb ♥

Fia: Jag har såååå roligt!





hahaha ni ser ut som avatar!

Fia: Fin midsommarbild :)




aaaaahhhh jag har säkert skrattat oavbrutet i en halvtimme nu!!!! hahahahahaha

Fia: Lite komiskt faktiskt

Denna bild togs på marathon förra året. Det var första gången som jag träffade Stefan :) Ser ju ut som om vi kysser varandra men jag försöker titta bort från kameran. När jag såg bilden först o alla började "wooooow, här gick det hett till" på jobbet var det ju lite halvkul, o sen nu mer än ett år senare så är ju allt lite annorlunda om man säger så. Det här hade man inte trott då.. Lite komiskt faktiskt!


IDa, Bara lite allmänt.

Gyals, fatta att det är 3 år sedan vi var i Rhodos nu. Ganska exakt kan jag tänka mig, har för mig att det var nära inpå skolstarten... Jisses vad tiden går.

Imorrn börjar jag på nya jobbet. KÄNSLOSTORMAR. Inte blir det bättre för att jag känner av halsen och är allmänt blödig och nära till gråt, brukar vara frökens Johnssons tecken på en influensa. Men vi håller tummarna för att det bara är nerverna som spökar!

Tack för igår Johanna, Sara och Fia. Och Magnus och Liselotte och Sarah också såklart. Mkt mysigt och givande. Kvalitet är bättre än kvantitet indeed!

I höst ska jag verkligen försöka jobba på just den biten. Jag kan vara den mest flängiga människan i världshistorien, jag är stressad konstant. Och då höjer ni säkert på ögonbrynen och tänker "men Ida, du gör ju ingenting?!". Och det är just det. Jag gör saker NONSTOPP. Allt från att behöva lämna tillbaka grejer jag inte ens ville ha, elelr besöka vänner över hela jäkla stan, eller sitta och mingla och vara social emd massa jäkla människor som jag couldnt care more less 'bout. Saknar mitt Tnazania-jag, där jag helt enkelt stod på mig och sa "Nej, jag vill/orkar inte. Jag vill hellre bara ta det lugnt" och vad mkt bättre man mådde!

Nu säger inte jag att jag aldrig mer ska gå ut eller vara social, för jag ÄLSKAR ju det. Men det gäller att plocka russinen ur kakan och jobba på känslan av att man inte måste vara bäst och mest tillräcklig i alla jäkla lägen. För just nu känner jag mig nästan lite utbränd? Vet inte ett smack vad jag gör för mig själv, och avd som är för andra. Enda jag vet är att jag har stört mkt ångest och stress. Så från och med nu tänker jag starta operation: IDA.

Och vissa situationer måste man kunna stå på sig i, annars kan man nästa bli scarred 4 life. Man ska respektera och värdera sina känslor och sin kropp över allt annat. Jag är trött på att flyga vind för våg efter konstiga killar en efter en och hela tiden vara så äckliogt tillgänlig. Man förtjänar mer.

Ska INTE vara kär den här hösten. Inte hångla. Inte dejta. NADA. (Förutom om Mojne hör av sig. Kanske.)

Och tänker börja stänga av min mobil ibland. Och inte dricka mycket alkohol.

Däremot ska jag börja dansa och gå på teaterkurs.

Och det finns ingen ingen iiingen, absolut iiingen idé att umgås med människor som bara tar energi och inte ger någon. Ifall man dessutom bara umgås med folk på deras premisser och man aldrig kan få "shine trough" med sig själv, är det ju inte konstigt att man hela tiden känner sig som en gäst i andras tillvaro?! Och glömmer bort att ta egen plats. So fuck that shit.

Sedan ska jag som sagt jobba på kvalitet. Inte ringa folk när jag är på väg till bussen och bara hionner vrääka ur mig allt som hänt under dagen och likaså den andra personen, medan ma knappt lyssnar för att man samtidigt ska fiska upp busskortet, hinna springa över gatan eller knappt hör för mottagningen knorrar. Det är inget sätt att umgås på, man blir ju bara svettig?

Jag ahr extremt mkt att jobba på. Vill vara välmående och det här fungerar inte. Måste ha all energi till det nya jobbet, för det ska bli jätteroligt. Men känns inte jättenice att man känner att man redan är helt energilös, och det av att ha varit ledig sean i juni. Då har man gjort fel val med sin fitid indeed!

peace out<3

IDA

SHIT. Jag är kär. Kär i ETANA. Hon slår huvudet å spiken. Har inte lärt mig hur man lägger upp klipp här ännu (Hur gör man?), så gå in och sök på youtube. IM IN LOVE!




Ready for a fall


Lina

Precis gråtit mig igenom Dear John. Vilken hunk!!


Fia: Nån annan än jag som tycker att...

... det snart borde vara dags för Stella att utföra sitt Big Jump?! ;)



Kom igen nu Stella ;)

Sara -

Bilderna från PDOL är uppe på facebook nu!
Dessa kan ni finna i slutet av mitt "Sommar2010" album :)

OBS! Endast en del av bilderna pga oklarheter! ;)


Sofie, Stella, Nicole, Lina och Jag! Johanna är för upptagen med Kent ;)

Lina, en hälsning från sängen!

Rösten rosslar febern åker upp och ned och lungorna hostar jag upp. Tycker väldigt synd om mig själv just nu. Sov 13 timmar inatt, behövdes! Men knaprar alla piller som finns och känner att de blir bättre och bättre ändå!

Drar en 22 timmars spa kryssning med mamma imorgon kväll, tillbaka torsdag kl 16. Precis vad jag behöver nu känner jag!

Måste passa på att tack för helgen, man mår som man förtjänar helt enkelt!!! Har inte pratat med så många efter resan men hoppas de är bättre för alla andra!!! =)

XOXO

IDAS BLOGG, Goes Bitter-Pitt.

Känner ni någonsin att ni är födda i fel tid? Att ni hellre skulle velat springa runt i höftskynken och klubbat ner ett vildsvin, eller varför inte levt i Frankrike kring revolutionen och hört Marie Antoinettes kända fras "Ge dem bakelser!"

Ibland kan jag helt enkelt känna mig extremt malplacé.

Visst är det bra att samhället och världen går framåt. Jag förkastar klassystem och hyllar jämnställdheten, men ibland känner jag att vi i väst verkligen lever i den mest värdelösa av tider. Vad har vi åstadkommit? (Förutom att ha använt upp majoriteten av världens resurser, tagit sju lån på våra hus för att kunna köpa och köpa, samt poosat på Stureplan.) Undra  om vi inte har tappat greppet en smula? Vad är meningen med hela den här materialistiska/ytliga trenden?

"Smokin weed n sippin henessy"
"Every one wanna be rich n beautiful"
"I got my mind on my money, n my money on my mind"
"Pengar rullar in som det ska, det går bra nu"
"Just got paid n I got a little money to burn, I've gotta get laid gonna find me a sexy girl"

Jo summan är helt enkelt att ha så mycket som möjligt, fortsätta ta i största möjliga utsträckning och ge så lite som möjligt till medmänniskorna. "Jag, jag, jag, jag".

"Joo, men klart vi ska gå med i EU, det blir ju billigare att gå på restaurang då"
"Men man får ju inte gå ur?"
"Aaa.. Men det blir ju billigare att gå på restaurang då!"
"Men frågan är ju hur pass allierade vi vill bli, och hur blir det med det militära, kommer EU bli en stormakt?"
"Aaa.. Men det blir ju billigare att gå på restaurang då!"
"Shit vad jobbigt med Greklands statsskuld, nu kommer det skäras ner på jobben bland annat inom skola, barn och omsorg... Man sätter inte ens in vikarier längre inom äldreomsorgen när någon är sjuk och man har inte rätt till vak längre, man får dö själv"
"Aaa men det är i alla fall billigare att gå på restaurang nu!"

Tänk vad viktigt det hade varit att ha stått i demonstrationerna för 8 timmarsarbetsdag! Och tänk att få ha demonstrerat mot Vietnamkriget! Varit med och rivit Bastilijen! Delat ut propaganda-tidningar mot nazismens regim! Nästa gång folk kommer gå mot "a good cause" är när vi måste kriga för lägre löner, mindre matransoner och sämre standarder. Ja för inte kommer Gud plösligt börja skita ut vatten och olja
när Asien och Afrika insustrialiseras. Och inte kommer folke vara hypade på det, man köper ju hellre en femte bil. Om vi ens lever tillräckligt länge för att uppleva det. Pappa brukar säga "Vi sitter i en luftkonditionerad buss med bästa servicen och alla är glada, på väg rakt mot stupet"

Men så länge det är billigt att äta på restaurang så...

Vet inte exakt var jag vill komma. EU är inte skurken, bara folket kan styra. Men idag lyssnade jag på när mamma spelade Piano, ett stycke skrivet av Händel och jag grät fakstikt. Var längesedan något berörde mig så äkta och jag kunde andas ordentligt för första gången på mycket länge. Konsten är på någotvis oanstastlig mitt i detta plastiga samhälle där sötsliskiga drinkar varvas med engångsligg och hyckleri.'

Och jag hycklar mest av alla. För jag gillar East, Mojito och Vappianopizza jäkligt mkt.

Ändå kan jag verkligen ibland tro att jag skulle passa i en av Per Erik Fogelströms böcker som skilldrar Sverige kring sekelskiftet. Allt var så primitivt: Mat. Husrum. Kärlek. Sex. Och en kamp, en enighet för något bra; jämlike och dräglig levnadsstandard. Men vad var det värt när vi 100 år senare ändå röstar för politiker som vill ha ett elit-samhälle på nytt. Well done. Go on and take a bow!

Nu måste man sitta på långa utbildningar som man helst inte vill gå, men måste för att man saknar Matte B. Det är omöjligt att flytta hemifrån eftersom det kostar skjortan och allt köps upp. (Nej, vill inte att pappa ska betala) Killarna jag träffar vill bara ligga, medan jag vill ha kärlek. Som tjej ska man vara smal, snygg, storbystad och chiiiiiiik.

Det är för många måsten. För mycket stress. Och alla dessa valmöjligheter man blir påprackad. Hur fasen ska jag kunna veta vilken mobil som är bäst, Nokia eller Sony Ericson?! Och vem fan bryr sig egentligen, varför är det ens viktigt? Barn svälter i Afrika, jorden håller på att gå under... Ändå funderar jag på huruvida min telefon ska ha skjutlucka eller inte. HELLO PARADOX!

Jag blir i alla fall trött nu. Ska gå och äta glass. Hejdå!


RSS 2.0